петък, 10 април 2009 г.

От "личност" на "личност" и от боклук на боклук


От вчера, 09.04.09 намерих време за малко новини - има всичко 2 рефрена.
1. Кой ще да чисти софийския боклук - Серги или Бойко или друго някое всевишно.
2. На изборите колко депутата ще влизат "мажоритарно", по препоръка на Бойко и Серги.
Упорито се пропуксат важните подробности.

Както за евроизборите и в закона за парламентарните избори също се готви депозит от 50000 лв. Т.е. 2.5 пъти по-висок от досега.
Ако някой не знае колко е това - това е задължение за всяка група хора имащи някакви идеи и желаещи да ги защитят на избори. Задължение да забравят идеите си, да задлъжнеят към някоя мазна мутра от ония 150, които притежават "родната икономика" и да станат единствено нейни слуги. Т.е. условие за задължителна корумпираност.

Другата непонятна не-новина (, която всички пропускат) е забраната за всякакви небългари да бъдат дарители в предизборните кампания за евроизборите. Добре - парламентарните партии се имат за венеца на всякакво развитие и не смятат, че може да получат или научат нещо изотвъд границите на страната. За мен все пак е загадка каква е идеята зад това предложение.

Излишно е да казвам, че партиите отговарящи на горните условия т.е. 1. не са задължително корумпирани и 2. учат и биха получили подкрепа от граждани на ЕС са ...

1




P.S. Според европейското законодателство, всички граждани на ЕС могат да бъдат кандидати за евродепутат във всяка от страните членки. Изглежда на небългарите у нас ще им е забранено да ползват собствени средства.

1 коментар:

  1. малък допълнителен щрих - БНТ е получила информацията си от Централната Избирателна Комисия (ЦИК), каквато обаче не е известно Първанов още да е назначил. ЦИК няма и постоянен сайт - такъв се прави за всеки пореден избор и за предстоящите още няма.

    ОтговорИзтриване